В предишните две статии „Въведение в ТЕС: Историята“ и „Въведение в ТЕС: Теорията“ се запознахме с еволюцията и развитието на Техниката за емоционална свобода до наши дни и доктрината, върху която лежи.

В тази статия ще разгледаме как ТЕС повлиява физическите проблеми като болка, различни болежки и заболявания.

Всичко в този свят е енергия под една или друга форма. Нашите емоции, убеждения и мисли също са енергия. Ако изпитваме положителни мисли и емоции, то нашето тяло вибрира на високи честоти и се чувстваме здрави и изпълнени с енергия. Но, ако мислите ни са отрицателни като тревожност, омраза, завист – то нашата вибрационна честота спада. Тогава се образуват енергийни блокажи, които затрудняват нормалното движение на енергията в нашето тяло.  И в действителност, ако успеем да се освободим от тези възли на блокираща енергия, ние увеличаваме потока на целебната енергия в нашето тяло, която се използва за лечение.

Нека да вметна едно уточнение. Не твърдя, че ТЕС пряко лекува физически проблеми, защото няма как да го погледна от медицинска гледна точка. Това, което прави ТЕС е да лекува емоционалните конфликти, които стресират нашето тяло. Когато сме под постоянен стрес, нашето тяло се изтощава, а има ли по-благоприятна среда от изпълнената със стрес, за да се развият болести.  И ако вие сте под постоянен стрес вече 2 десетилетия със сигурност ще развиете някакви симптоми, които ви карат да се чувстване некомфортно. Ето това се случва когато сме изтощени, когато сме подложени на голям стрес.

ТЕС се използва, за да си помогнем с отсраняването на всички емоционални конфликти, който изцеждат нашата имунна система. Всички сме запознати какво е тяхното влияние. Ако не сте се наспали добре и сте под напрежение, то сте до голяма степен склонни да настинете или да ви хване грип. Това няма да се случи, когато сте здрави, щастливи, енергични и добре наспали се. Поне при мен е така.

Ето какво наистина правим с ТЕС при отстраняването на физическите проблеми. Ние се освобождаваме от ограничаващите ни убеждения, които са причинителите на болката и заболяванията. Когато се стремим да се излекуваме, то не трябва да насочваме вниманието си единствено към временното облекчаване на  симптомите чрез медикаменти, а да погледнем нещата от емоционална и психологическа перспектива.

Когато имаме някакъв физически проблем, то причината винаги трябва да се търси в стреса.  Запитайте се кога се е появил този проблем? Кога е започнал? Кой друг от вашето семейство има същата диагноза?

Има вероятност вие сами да сте развили това заболяване чрез вашата предубеденост. Вашите мисли създават вашата реалност. Ако някой от вашето семейство в продължение на десетилетия ви е повтарял, че в семейството ви всички страдат от сърдечносъдови заболявания,  и че трябва да внимавате, защото вие сте следващото поколение, то тези мисли до такава степен са залегнали във вас, че това е напълно възможно да се случи. Вече се правят проучвания и наяве излизат доказателства, че ние можем да влияем на нашите гени и ДНК чрез мислите и средата, в която живеем. Независимо, че нашето ДНК може да бъде склонно да отключи определена наследствена болест, то това може да стане само и единствено, ако осигурим предпоставка да се случи това.

Важно е да запомним, че с ТЕС можем да премахнем всякакви ограничаващи убеждения, всякакви емоции, които изцеждат имунната ни система, както и конфликти от нашето детство. Можем да се освободим от всичко, което допринася нашият организъм да се изтощава.

В този ред на мисли искам да ви предупредя да бъдете много внимателни в самото начало, когато започвате да използвате ТЕС.  Трябва да сте сигурни, че сте се запознали изцяло с техниката и осъзнавате какви могат да бъдат последствията преди да използвате ТЕС. Бъдете внимателен със себе си. Започнете постепенно, знаейки от къде да започнете и с кое да продължите. ТЕС е много проста техника, както ще видите, но не е играчка. Трябва да осъзнаете, че тя ще започне да ви повлиява на психологическо ниво, отблокирайки вашите енергийни канали. Това е естествен процес, в който изчиствайки дадено отрицателно чувство, то ще бъде заместено от следващото по ред, което трябва да бъде изчистено и така, докато не се изчистите напълно. И така докато станете нов и пълноценен човек, който да се радва и да граби с пълни шепи от живота без да бъде потискан от своите комплекси и убеждения.

Да научиш основите на ТЕС е като спорт. Има си основни правила, които ще те накарат да се чувстваш по-уверен и няма да ти позволят да се нараниш или осакатиш както физически, така и емоционално. Така, че преди да започнете трябва да се обучите. Трябва да се обучите много добре.

Препоръчвам ви да се обучите колкото се може повече преди да започнете.

Следващия ми съвет е да не се втурвате, ако не се чувствате готови психологически. Не започвайте веднага да работите с най-голямата си травма. Не ви препоръчвам това. Не започвайте да работите върху травмите, без преди това да сте създали една стабилна психологическа основа на вяра и обич в себе си, и без да сте добре обучени в ТЕС. Все пак не сте се впуснали да карате сами колата си по магистралата или в задръстванията, без преди това да сте се упражнявали в ненатоварени участъци и с подкрепата на своя инструктор.

За това бъдете внимателни!